Alles wat je moet weten over sleutel op de deur bouwen

Traditioneel gemetseld met de look van gelijmd

Metselen met dunne voeg wordt makkelijker met de Iluzo gevelsteen van Wienerberger. Deze gevelsteen combineert de voordelen van metselen met traditionele mortel met de homogene look van gelijmd metselwerk. En dit zonder verlies aan rendement op de werf.

Metselen met dunne voeg, de fijne lijn van vakmanschap
Gelijmd metselwerk en dunmetselen van gevelstenen is ontegensprekelijk een trend bij architecten en bouwheren. Deze metselmethodes hebben dan ook talrijke voordelen. Door het ontbreken van zichtbare voegen vertonen de gevelstenen een zeer nauw aansluitend effect, wat het massieve en homogene karakter van de gevel sterker benadrukt.
Andere voordelen zijn dat er geen opvoegwerk meer nodig is, wat een extra bewerking en dus ook tijd en kosten bespaart.
Doordat de stenen niet opgevoegd worden, veroudert de gevel op uniforme wijze, zonder verkleuring van de tussenvoeg. Daarnaast is het resultaat onmiddellijk zichtbaar.

Het realiseren van metselwerk met dunne voeg is echter niet eenvoudig. De vakman weet er alles van. Wienerberger heeft daarom de steen ontwikkeld die de esthetische voordelen van gelijmd metselwerk combineert met de verwerkingsvoordelen van de klassieke metselmethode.

De Iluzo gevelsteen is beschikbaar in moefen-formaat (238x88x48 mm). Deze lange platte vorm is zeer efficiŽnt in te vlijen en geeft door zijn lengte een moderne look aan het gevelvlak. Momenteel biedt Wienerberger volgende stenen uit haar Terca gevelstenen-gamma aan in het nieuwe Iluzo formaat: Pagus Bruin, Pagus Bruin-zwart, Pagus Bruin-geel, Pagus Grijs en Pagus Paars.


Bekijk de plaatsing van de Iluzo gevelsteen :


Met dank aan Wienerberger